Hírek, események

Swami Vivekpuri Debrecenben

Február 8-10 között Swami Vivekpuri tartott jógahétvégét Debrecenben. A mintegy 60 résztvevő a Mechwart András Szakgimnázium padlásterében végezte a gyakorlatokat, az előadások és étkezés a Jóga a mindennapi életben rendszer debreceni ashramjában volt.

 

Az ételek például szolgáltak az egészséges és vegetárius táplálkozás megvalósulására, a húsevést az állatok és az természet védelme miatt kerülik a jógázók. 

food plateAz előadások egyik fő üzenete az volt, hogy a sikeres gyakorláshoz éber, világos tudatra, lelkesedésre és örömteli hozzáállásra van szükség. Ennek gyakorlati megvalósítására is lehetőség nyílt a 2 és fél órás reggeli és délutáni gyakorlásokon. "Három hónappal ezelőtt újra beleszerettem a Jóga a mindennapi rendszer első szintjébe"- jelentette ki az előadó aki példákkal illusztrálta, hogy az első szint helyesen végzett gyakorlatai hogyan tartalmazzák a későbbi, nehezebb ászanák helyes végzéséhez szükséges elemeket. Az ország különböző részéből - Szeged, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Hajdúnánás - érkező résztvevők számára az elkövetkező hetek a programon kapott tanítás és inspiráció gyakorlati megvalósítására adnak lehetőséget. A Jóga a mindennapi életben rendszer következő,  Vishwaguruji vezetésével zajló szemináriuma áprilisban a Szombathely  melletti Vépen kerül sor, az ezen való részvétel jó alkalmat jelent a további fejlődésre, a jógában való elmélyülésre.

Khatu Pranam gyakorlás Swami Vivekpuri vezetésével 

Pin It