Gjána Ganga - Jógamagazin

  • Jóga

Válasz az utolsó pillanatban

 Mi a különbség egy majom farka és a szakállad között?  - kérdezte a kereskedő tiszteletlenül a Mestertől, aki éppen arra haladt néhány követőjével.  A tanítványok azonnal haragra gerjedtek és meg akarták torolni a sértést...

ám a Mester csak mosolygott és ment tovább.  Utólag a kereskedő  megbánta hogy udvariatlan volt, és sajnálattal gondolt vissza az esetre.   40 év eltelt, a Mester megöregedett és halála közeledtét érezte.  Érte küldött a kereskedőért – nagy nehezen megtalálták és elvitték hozzá. Most már tudok válaszolni a kérdésedre – fordult a kereskedőhöz. Ha nem teszem, következő életemben kell megtennem.  Az azonban nem várt választ; zavarban volt és szabadkozott.  Csak feltettél egy kérdést, az én dolgom az, hogy válaszoljak – nincs ebben semmi rossz – mondta a Mester. Tehát, fiam, még emlékszem a kérdésedre, és igen, van különbség a szakállam és egy majom farka között. Azzal meghalt.

Ha negatív dolgot teszel, az olyan lesz, mint a piszok a cipődön, hosszú ideig elkísér.  Másrészt a Mester tudta, hogy életünk bármelyik pillanatában követhetünk el hibát - ezért várt a válasszal az utolsóig.

Pin It