Gjána Ganga - Jógamagazin

Az emlékek ereje

A következő történet azért érintett meg, mert nagyon reális, emberi, ugyanakkor mégis felemelő. Ahogyan általában az igaz dolgok. Olyan, ahogyan a mesterek tanítanak. Nem kecsegtetnek olcsó boldogság szérummal, de megmutatják az utat a bennünk rejlő lehetőségekhez.

A tibeti történet az örök szerelemről szól. Ilyeneket olvasnak a fiatal lányok az olcsó könyvekben. Volt egyszer két fiatal szerelmes. Mélyen egymásba szerettek, noha nem ismerték egymást túl jól. Az egyikük a kék ég hercegnője volt, a másik a sivatagi nomád. Nem kimondottan egymásnak teremtettek. De hát van-e ilyen egyáltalán? Egy napon elszöktek otthonról, hogy egymással lehessenek.  A szülők azonban utánuk küldettek, elkapták és örökre elválasztották őket egymástól. A hercegnőt a Hold sötét oldalához adták feleségül. A nomád sírva fakadt, és könnyei csillogó víztükröt hoztak létre. Sajnos, soha nem tanult úszni. Az évek teltek, és századok múltak el. Csak az emlékek maradtak meg. A hercegnő emlékei az ég 1001 színével festik be a tavat.

 Nem minden történet vége boldog befejezés, de az emlékek sokáig megőrzik a boldogságot. (A képek és szöveg ihletője: enhanced fables and lands)

Pin It