Jóga a mindennapi életben

Tanácsok kezdő és haladó jógázóknak

Sok évtizedes tapasztalatunk megerősíti a mesterek tanításait, ami szerint  három lépcső vezet el a célhoz: Gyakorlás, Életmód, Pozitív gondolkodás

fellowship

1.  A helyes gyakorlás

- A heti egy tanfolyami gyakorlás is sokat segít a jóga megismerésében és a meglévő képességek használatában, de a fejlődéshez ennél többször, naponta de legalább heti háromszor tanácsos gyakorolni.

- A Jóga nem pusztán testgyakorlat.  Már az első szinten, a kezdőknek is javasolt a pránajáma és meditáció gyakorlása.

2.  A helyes életmód

- A legfontosabb a természetes és túlzásoktól mentes táplálkozás, melynek megtanulásához a jógaközpont konyhájában tartott főzések segítenek. 

- Fontos, hogy a lehetőségekhez mérten figyeljünk arra, mivel töltjük az időnket, törekedjünk a kiegyensúlyozott életritmusra.

3. Pozitív gondolkodás

- Mindnyájan tapasztaltuk már, milyen pusztítás tud végezni az ártó szándék, az irigység, a rosszindulat, az önző, szűkkeblű törtetés és milyen sok jó születik a kölcsönös tisztelet, az önzetlen segítség, a megértő és támogató, védelmező magatartás révén.

A Jóga a mindennapi életben rendszer

logo facebookTanfolyamainkon a Jóga a mindennapi életben rendszer szerint folyik az oktatás.

A sokféle jóga közül mi jellemző a Jóga a mindennapi életben rendszerre?

A Jóga a mindennapi életben rendszer az ősi, eredeti jóga gyakorlását teszi lehetővé a mai ember számára.  A Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda által megalkotott népszerű jógarendszer ezen a néven terjedt el az egész világon.

Rendszeres és helyes gyakorlása segít a testi, lelki, szociális és spirituális egészség elérésében.

Alapja az egyensúly, a test a lélek és a tudat harmóniája.

Az egymást követő szintek gyakorlatai biztonságosan vezetnek el a valódi és hosszú távon is megmaradó eredményekhez erőltetés, versengés, sietség és természetellenes módszerek használata helyett a mindenkiben meglévő tudatosság felébredésével.

A rendszer minden életkorban és minden élethelyzetben gyakorolható – a sok éves tapasztalattal rendelkező oktatók irányítása mellett.

A rendszer elemei a testgyakorlatok fokozatosan nehezedő rendszere, az energia egyre finomabb irányítását segítő pránajáma gyakorlatok, az önvizsgálati meditáció egyedülálló gyakorlatsora, táplálkozási és életvezetési tanácsok;  mindez  a jóga sok ezer éves autentikus bölcselete és gyakorlatai alapján.

swamiji

 

A jóga az ember testi és lelki működésén és tudatosságán alapul, nem valamilyen vallás vagy kultúra terméke, inkább természeti törvény, amely egyformán érvényesül mindenütt.