Ganga

Jóga a Mindennapi Életben Baráti Kör

Kedves Látogatók!

Mesterünkkel való egyeztetés alapján folyamatban van egyesületünk nevének megváltozása: Ganga Baráti Kör helyett Jóga a Mindennapi Életben Baráti Kör néven fogjuk folytatni megszokott tevékenységünket. A névben megejelenik a folyamatosság, ugyanakkor kifejezi a Jóga a Mindennapi Életben Rendszerhez való tartozásunkat.

 

A Ganga Baráti Kör tevékenysége 2015-ben

alakhpurijiiJógatanfolyamok szervezése - nemzetközi jógaprogramok Debrecenben - oktatási feladatok ellátása  

A Ganga Baráti Kör 2001-ben alakult nonprofit, alakulásától kezdve folyamatosan közhasznú egyesület, mely a Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda indiai jógamester által létrehozott Jóga a mindennapi életben rendszer gyakorlóit fogja össze és oktatását szervezi nem csak Debrecenben, hanem a Tiszántúl számos más településén, együttműködve más magyar egyesületekkel és nemzetközi szervezetekkel, a Sri Deep Madhavananda Ashram Fellowship tagjaként. Az egyesület tevékenysége kizárólag a Jóga a mindennapi életben rendszer gyakorlásával és oktatásával illetve az alapító mester Vishwaguruji tanításaival kapcsolatos.  A rendszer a jóga eredeti hagyományain alapul, tartalmaz  minden szükséges ismeretet ahhoz, hogy a rendszeres és rendszer szerinti gyakorlás  révén ki-ki elérje célait: jobb egészséget, belső békét, egyensúlyt, a világ jobb megismerését,  valós tapasztalatokon alapuló helyes életszemléletet és életvitelt.

2015-ben:

swamiji kicsiDebreceni asramunkban láttuk vendégül Swami Gajanandot, Swami Vivekpurit és a rendszer alapítóját, Vishwagurujit, biztosítva ezzel, hogy azok a jógázók is inspirációra és tudásra tehessenek szert, akik nem tudnak elutazni a nemzetközi programokra.

Több mint 20 jógatanfolyamot szervezetünk Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Hajdúszobszlón, Derecskén, Hajdúnánáson, Vámospércsen, Hajdúsámsonban, Berettyóújfalun és más településeken közel 300 érdeklődő számára.

A Debreceni Egyetemen a tavaszi és őszi szemeszterekben az Általános Orvostudományi Karon és a Népegészségügyi Karon is több száz egyetemi hallgatót tanítottunk a Jóga és meditáció I-II. kredit kurzusokon.

 

 

joganap1 kicsiSaját oktatóink segítségével két ízben szerveztünk intenzív jógagyakorlást, rendszeresen részt vettünk a nemzetközi jógaprogramokon, oktatóink ebben az évben is több hetet töltöttek mesterünk vezetésével intenzív jógagyakorlással.

A Ganga Baráti Kör központja (Debrecen, Külsővásrtér 3) a mellett, hogy minden igényt kielégítő gyakorlóhely egyben  jóga asram is. Olyan terület, ahol a jóga hagyományainak megfelelően tisztelik és megőrzik a mester-tanítvány kapcsolatot, szatszangokat, pudzsát tartanak, megemlékeznek a spirituális ünnepekről.

A Ganga Baráti Körnek juttatott 1% a fenti tevékenységeket segíti.

Köszönjük!

 

 

Jógaközpont (Ásram) Debrecenben

asharm1A Jóga a mindennapi életben rendszer debreceni központja amely egyben a Ganga Baráti Kör központja is a Külsővásártér 3 szám alatt a belső udvarban balra található (11-12. lakás).

A Ganga Baráti Kör bemutatkozik

logo1A Ganga Baráti Kör (GBK) 2001-ben alakult nonprofit civil szervezet. Célja a Paramhans Swami Maheshwarananda által létrehozott Jóga a mindennapi életben rendszer képviselete, oktatása Debrecenben és környékén.