• Kezdőlap
  • Hírek
  • A jóga szívében - Sadhvi Daya Debrecenben tartott szemináriumot

Hírek

A jóga szívében - Sadhvi Daya Debrecenben tartott szemináriumot

November 16-án pénteken érkezett hozzánk Sadhvi Daya, a másnapi program előestéjén. Részletes beszámolónk a programról itt olvasható:

Mivel vendégünk többekkel  az asramban szállt meg péntek estétől vasárnap reggelig folyamatos volt a gyakorlás. Reggel ébredés után a Sadhvi és a bent lakók egyénileg, de a környezettől inspirálva végezték a gyakorlatokat, fél kilenckor reggeli következett, főleg zabkása, gyümölcsökkel. Szombaton a konyhában az ebéd elkészítése volt a fő program ami 8-tól kezdődött és négy órán át tartott. A menü: brokkolileves, tészta mediterrán öntettel, paprikáskrumpli tofuval vegetárius sőt vegán volt. A jó hangulatú főzést hasonlóan jó hangulatú étkezés követte a közelmúltban felújított konyhában, ami ez alkalommal mutatkozott be először a szélesebb közönségnek. A közelmúltban a gyakorlóterem is megújult, új képekkel, ventillátorral, világítással (a padló kiegyenesített betonréteggel) várta a gyakorlókat akik ki is használták a lehetőséget a gyakorlásokon. Sadhvi Daya saját gyakorlása, tapasztalatai alapján segítette a résztvevőket például a sikeresebb nyújtásban, az ászanák helyes elvégzésében, a hoszabb meditációban, melynek célja az elme békéje, az önvaló megtapasztalása volt.

A délutáni ászana-pránajáma-meditáció után elfogyott az ebédmaradék, majd szatszang, beszélgetés vette kezdetét 11.00-ig. Szeretnénk, ha minden napunk így telne az asramban! Az asramban levők számára ott volt még a  vasárnap reggeli egyéni gyakorlás, reggeli, majd séta az állomásra. Azután? Várjuk a következő lehetőséget.zzel a szélesebb közönség számára is, komoly jógaprogramon debütált. Nem kellett megkérdezni, hogy ízlett az ebéd, sokan újra merítettek az edényekből.

 

 

 

 

Pin It